Последни Рецепти
Последни Статии

продукти за тънка талия

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

продукти за тънка талия
тънката талия е не само задължително условие за стройно тяло, тя е показател и за здраве. Затова е необходимо и здравословно хранене. Диетолозите са направили списък с храни, които е необходимо да вкючваме в нашата диета за да имаме тънка диета

Многобройни изследвания са показали, че за да запазим нашата талия тънка и да предотвратим натрупването на мазнини в кръста ни помагат 6 хранителни продукта
1. Хляб
Колото и да е стрнно, но точно хлябът помага да съхраним стройността на нашето тяло. Само, че става дума за хляб приготвен от сортове твърда пшеница, т.е. пълнозърнест хляб

2. Портокали
Диетолози от САЩ са установили, че достатъчно ниво на витамин С в хранителния рацион осигуряват портокалите, като укрепват мускулите на тялото, което е необходимо условие да имам плосък корем.
Витамин C е един от най-важните и нужни в ежедневието витамини. Особено добре действа приема му при профилактика и лечение на простуди и други заболявания.
Как можем да си набавим 80 mg витамин C на ден с нашата храна? като изядем 1 киви или 2 портокала или 3 грейпфрута или 2 лимона. Богати на витамин С са и морковите, бананите и магданоза.

3. Варено месо
6 малки порции на ден от сварено постно месо – пилешко и пуешко месо без кожа, телешко месо, както и постни шунки – помагат да отслабнем и да поддържаме желаната фигура.

4. Зехтин
Зехтинът е най-полезен от разстителните мазнини, основен продук в балансираното хранене и средизиморската диета. Диетолозите ни съветват да подпряваме салатите със зехтин, както и да го включваме в други рецепти.

5. Риба
Риба и морски дарове спомагат за пониженеи на нивото на хормона на стреса в организма, който може да активира натрупване на мастни депа в коремната област.

6. Вода
Чудото на водата или всеки ден да изпиваме по 6 чаши вода или билков чай, ако искаме да бъдем здрави и стройни.

Наблюдвана е също така връзка между обиколката на талията и различни заболявания. Ако талията ви е под 63 см има по-малка вероятност да се разболеете. Ако обаче е по-голяма от 100 см трябва сериозно да се замислите за своето здраве, да промените начина си на хранене и да се движите повече.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории