Пиле ала барбекю
Добави към моето меню
Пиле на жар с градински подправки
Вече е топло, започва сезона на барбекюто. Това е една различна рецепта за пиле. Пиле, овкусено с градински подправки и търпеливо изпечено на жар.
1 пиле
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кимион
2-3 щипки сушен босилек
2-3 щипки чубрица
за ароматното масло:
2 с.л. меко масло
2 щипки розмарин
1 ч. л. гранулиран чесън
Маслото и наситнените връхчета розмарин се смесват, поръсва се с гранулиран чесън и се разбърква добре.
Бутчетата на пилето се завързват едно за друго, а между кожата и гърдите на пилето се прави отвор. Месото внимателно се намазва с част от ароматното масло, а останалото масло се поставя в кухината на пилето.
В купичка се смесват босилекът, чубрицата, кимионът и риганът, добавят се червен пипер и сол. Пилето се натрива добре с получената ароматна смес и се пече на скара върху умерено силна жар, като се обръща през 10 минути.
Поднася се с много салата и студена бира
mnogo sam dovolna ot vashite recepti. mnogo sa vkusni