Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле ала барбекю

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле на жар с градински подправки
Вече е топло, започва сезона на барбекюто. Това е една различна рецепта за пиле. Пиле, овкусено с градински подправки и търпеливо изпечено на жар.

1 пиле
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. кимион
2-3 щипки сушен босилек
2-3 щипки чубрица

за ароматното масло:
2 с.л. меко масло
2 щипки розмарин
1 ч. л. гранулиран чесън

Маслото и наситнените връхчета розмарин се смесват, поръсва се с гранулиран чесън и се разбърква добре.

Бутчетата на пилето се завързват едно за друго, а между кожата и гърдите на пилето се прави отвор. Месото внимателно се намазва с част от ароматното масло, а останалото масло се поставя в кухината на пилето.

В купичка се смесват босилекът, чубрицата, кимионът и риганът, добавят се червен пипер и сол. Пилето се натрива добре с получената ароматна смес и се пече на скара върху умерено силна жар, като се обръща през 10 минути.

Поднася се с много салата и студена бира

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    cremena chorleva // May 21st, 2006 at 3:56 pm

    mnogo sam dovolna ot vashite recepti. mnogo sa vkusni