Последни Рецепти
Последни Статии

Гъби на жар

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Гъби на жар

1 кг печурки (може и др горски гъби)
1/2 пакетче масло
8-10 маслини
100 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Гъбите се измиват обилно с вода. Махат се пънчетата им. Посоляват се и се наръсват с черен пипер.

Отделно кашкавалът се настъргва на ситно ренде, а маслините се нарязват на много ситни парченца (може да използвате и маслинена паста). Част от маслото, заедно с кашкавала и маслините, се разбъркват и с тях се пълни мястото, където е било пънчето.

Нареждат се на скара и се пекат.

Пънчетата се разрязват на две и се пържат в останалото масло, като преди това са посолени и наръсени с черен пипер. В чиния за сервиране се нареждат гъбите с плънката, а около тях – изпържените пънчета.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории