Последни Рецепти
Последни Статии

Плодове на скара

Добавено в Готварски техники

Добави към моето меню

Плодове на скара
веднъж опитали плод, запечен на скара ще опитате отново – това е десерт за лятото, когато приготвяме барбекю, или когато запечем на грил тигана ананас и ябълка – нискокалоричен десерт

greilled-fruit
Всички плодове могат да се запекат на скара, ако подберем зелени, а не презрели плодове.
Ябълка, круша или ананас са много подходящи за грил, защото при печене не губят формата си. Една от любимите ми рецепти е запечени парчета ананас на грил тиган, посипани с кафява захар.
По-трудно се получава с по-меки плодове като праскови, сини сливи, грозде, защото при печенето могат да загубят формата си.

Как да приготви вкусни и красиви плодове на скара:
* Плодовете се нарязват на парчета за печене и се поставят в купа с вода с 1 с.л. лимонов сок. Водата помага на плодовете допълнително да се хидратират преди печенето, а лимоновият сок помага за запазване на цвета на плода при печене;
* Можете да ароматизарате плодовете при печене:
ананас – поръсвате с кафява захар;
ябълки – щипка канела;
праскови , круши – ванилия.
* Плодове се пекат задължително на добре почистена скара, намазана с тампон памук напоен с олио;
* Пекат се на умерена скара, като ги обръщаме постоянно, да не обгорят и докато се покрият с тънък карамелен пласт;
* Можем да приготвим и шишчета от плодове – парченца ябълка, праскова, ананас …
* По-големи плодове като ябълка или круша печем самостоятелно;
* При сервирането можем да използваме цялата си фантазия. Чудесно се съчетават със сладолед, прецедено кисело мляко или разбита сметана. Можем да ги украсим с шоколадови пръчици, да ги посипем с кафява захар.
* Можем да ги полеем с коняк или водка и да ги фламбираме – това е чудесен десерт за вечеря на открито.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории