Кебапчета “Мусала”
Добави към моето меню
Кебапчета “Мусала”
рецептата е импровизация на класическата рецепта за кебапчета – резулта вкусно и лесно
1 кг кайма
1 морков
1 глава кромид лук
2-3 стръка магданоз
щипка кимион
черен пипер на вкус
1 яйце
2 -3 с.л. галета
* Лукът и морковите се настъргват на сотно ренде;
* Прибавят се към каймата (избира се хубава кайма) заедно с яйцето и подправките. Омесва се хубаво и се добавя галетата;
* Оформят се кебапчетата и се поставят поне за 2 часа в хладилник за да се смесят ароматите;
* Кебапчетата се пекат на грил тиган или на барбекю, предварително загрято и намазано с тампон с олио или парче сланина;
* Кебапчетата се пекат до готовност, като се обръщат за да могат да се опекат от всички страни.
Поднасят се с много салата.
От продуктите се