Предястие от патладжан
Добави към моето меню
Предястие от патладжан
3 – 4 патладжан
1/2 кг домати
4 – 5 скилидки чесън
3 с.л. майонеза ()млечна или само кисело мляко)
3 с.л. кисело мляко
200 г сирене или извара
босилек
Нарязваме патладжана на дълги филии. Накисваме ги в солена вода за 30 мин.
Приготвяме доматения сос като: обелените домати се настъргват или пасират, задушаваме ги с чесъна в зехтин или олио, доливаме малко зеленчуков бульон или вода и подправяме с босилек.
Приготвяме плънка от сиренето (изварата), 3 с.л.майонеза, 3 с.л кисело мляко, сол, чесън и копър – на вкус.
Всяка филийка патладжан се намазва с млечната плънка, навива се на рулце и се поставя в тавичка с приготвения доматен сос. Печем около 15-20 мин. на 180º C.
Сервираме рулцата изправени, поръсени с магданоз.