Кюфтета по цариградски
Добави към моето меню
- 400 г говеждо или телешко месо от ребрата
- 200 г тлъсто овче месо
- 2 глава лук
- 2 моркова
- 2 картофа
- 2 филия от бял хляб
- 2 с.л. прясно мляко
- 2 с.л. стафиди
- 1-2 яйца
- сол
- черен пипер
- кимион
- бахар
- магданоз
- мазнина за пържене
Нарежете и смелете 2 пъти почистеното от ципи и сухожилия месо, като при второте прекарване прибавете картофите, лука и предварително накиснатия в млякото хляб. Към получената маса добавете яйцето, черен пипер, кимион, бахар и магданоз. Омесете добре сместа и оформете 16 малки кюфтета като в средата на всяко кюфте поставете по 1-2 стафиди. Оваляйте кюфтетата в брашно и пържете в сгорещената мазнина до светлокафяво.
Готовите кюфтета наредете по 4 в чиния върху пюре от картофи и полети с мазнината от пърженето. Като гарнитура можете да сложите кьопоолу, салата от домати, краставици и пресен лук или чесън.
Поднесете ястието горещо.