Последни Рецепти
Последни Статии

Кюфтета по цариградски

Добавено в арабска кухня, Ястия с агнешко, Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 400 г говеждо или телешко месо от ребрата
  • 200 г тлъсто овче месо
  • 2 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 картофа
  • 2 филия от бял хляб
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. стафиди
  • 1-2 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • бахар
  • магданоз
  • мазнина за пържене

Нарежете и смелете 2 пъти почистеното от ципи и сухожилия месо, като при второте прекарване прибавете картофите, лука и предварително накиснатия в млякото хляб. Към получената маса добавете яйцето, черен пипер, кимион, бахар и магданоз. Омесете добре сместа и оформете 16 малки кюфтета като в средата на всяко кюфте поставете по 1-2 стафиди. Оваляйте кюфтетата в брашно и пържете в сгорещената мазнина до светлокафяво.

Готовите кюфтета наредете по 4 в чиния върху пюре от картофи и полети с мазнината от пърженето. Като гарнитура можете да сложите кьопоолу, салата от домати, краставици и пресен лук или чесън.

Поднесете ястието горещо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории