Патладжани – HASHEE : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани – HASHEE

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • патладжан – 700 гр.
  • кромид лук – 1 глава
  • чесън – 2-3 скилидки
  • мазнина – 4 с.л.
  • кориандър – 2 ч.л.
  • кимион – 2 ч.л.
  • люти чушлета (сушени) – 2 бр.
  • черен пипер (зърна) – 1 ч.л.
  • лимон – 1 бр.
  • кисело мляко – 500 гр.

  1. Измийте патладжаните и изрежете зелената част.
  2. Нарежете ги на дълги филии, след това на ивици и накрая на кубчета.
  3. Обелете лука и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и скилидките чесън.
  4. Подгрейте мазнината до умерена температура (зехтина не обича висока температура)и запържете до “златно” лука и чесъна.
  5. През това време смачкайте в хаванче сухите чушки, кориадъра, зърната ч. пипер и кимиона. Така размесени ги прибавете към лука и чесъна и ги запържете за кратко.
  6. Увеличете температурата на мазнината, прибавете ивиците патладжани и като ги разбърквате ги изпържете до кафяво за около 10 минути.
  7. Полейте с лимоновия сок и отстранете съда от огъня.
  8. Прибавете киселото мляко и посолете.

Сервира се ориз, пилаф или по европейски с варени картофи или с пресен хляб

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории