Пълнени домати с тиквички
Добави към моето меню
Пълнени домати с тиквички
в сезона на тиквичките – една различна рецепта с тиквички и пълнени домати
2 тиквички
4 големи домата
2 стръка лук или 1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 г сирене
50 гр кашкавал за поръсване
2 с. л. олио
2-3 стръка магданоз
2 -3 стръка копър
* Избират се по-млади тиквички без образувани семена. Настъргват се на ренде и се поставят в гевгир за да се отцедят, след това се притискат с длани за да се изцедят хубаво т сока;
* На доматите им се отрязват капачета и се издълбават с лъжичка. Обрщат се за да могат да се отцедят;
* Лукът се реже на ситно и се задушава, добавя се ситно нарязания чесън и настърганите и изцедени тиквички;
* Задушава се около 2-3 минути и се добавят нарязания на ситно магданоз и копър;
* В издълбаните домато се слага парче сирене, плънка от тиквички, сирене, плънка и напълнените домати се подреждат в тавичка, в която се налива около 1 пръст вода;
* Доматите се пекат във фурна на 200 градуса до готовност, преди да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал и се запичат на грил функция.