Хрупкави картофи с розмарин
Добави към моето меню
Хрупкави картофи с розмарин
Grilled Rosemary Potatoes
рецепта с картофи, розмарин … рецепта, която може да бъде гениално проста и толкова вкусна
4 големи картофа
4 с.л. олио
1 ч.л. морска сол, на вкус
смлян черен пипер, на вкус
2 с.л розмарин, ситно нарязан, пресен или сух
* Изберете големи, с правилна форма картофи.
* Измийте ги и ги сварете необелени в тенджера с вода. След 20-та минута проверете готовността им с вилица. Kогато вилицaта влиза леко в картофа, означава, че картофите са вече сварени.
* Още топли ги белим и ги разрязваме на филии, дебели около 1/2 см.
* В купичка смесваме олиото и розмарина /добавяме и сол по желание, аз я пропускам/
* Всяка филийка картоф се потапя в ароматното олио с подправките, след което вариантите са два:
1. Печем в грил тиган от двете страни до златиста коричка
2. Използваме ГОФРЕТНИК или машината за тост сандвичи. Резултатът е след 10 минути имаме изключително хрупкави, ароматни картофки.
Поднасяме веднага!
Можем да ги поднесем с готварска сметана за гарниране по желание
а бирата, просто е задължителна.