Последни Рецепти
Последни Статии

Печени хрупкави картофи с розмарин

Добавено в Аламинути, вегетарианска кухня, Гарнитури

Добави към моето меню

Печени хрупкави картофи с розмарин
рецепта, вариант на селските картофи, но запечени във фурната с розмарин

1 кг картофи
2 с.л. зехтин
3 с.л. царевично брашно
1 ч.л. ситно нарязан розмарин
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер

* Картофите се измиват, заливат се с вода и се сваряват до полуготовност, около 20 мин;
* Обелват се и се нарязват на по-едри парчета или на кубчета;
* Царевичното брашно се смесва с подправките, картофите се потапят в зехтин и след това се обвалват в ароматното царевично брашно;
* Тава за печене се намаслява и се подреждат картофите;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин, до златисто. Полседните 2 мин може да ги запечете на грил функция.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории