Последни Рецепти
Последни Статии

Подвластни на Луната

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диетата и положителните емоции
Положителните емоции разтоварват психиката. Гледайте само весели филми, четете хумор, срещайте се с ведри хора

Ако живеем 72 г., изчислили са, че в сън прекарваме малко повече от 22, в ядене 6, в работа от 12 до 15 г.

Като че ли от живота ни се губят трийсетина години?

Това е времето, което е нашият резерв. Трябва да се използва разумно. Първо направете “снимка” на деня си – колко часове или минути губите за различни дейности и колко време си оставате за сън. Нуждата от сън е индивидуална, но не бива да е по-малко от 6 часа за денонощие и повече от 10 часа. Под тези и над тези часове вече се говори за болест и трябва да се търси помощ. Но ако човек е свикнал да спи нормално 7,5-8 ч и изведнъж премине на режим от 5-6 ч, организмът му се бунтува и дори външният му вид се променя. Когато това става в екстремални условия, каквито са диетите за отслабване, резултатът в началото е умора, после отпадналост и накрая болест.

Затова трябва да балансирате почивката с натоварването. Спете немного, но достатъчно, за да се чувствате бодри и жизнени. Започнете ли да се чувствате изморени и да ви се подгъват краката – трябва да спрете диетата. Започне ли да ви се вие свят, да ви причернява пред очите – хапнете нещо сладко или бисквита и си дайте почивка от един ден. Не прекалявайте с храната, но и не гладувайте. Човек, поставен на диета, е кисел, нервен, избухлив. Натоварването на психиката не помага.

Трябва да се постараете да си намирате занимания, които няма да ви изпълват нито със самосъжаление, нито с яд, нито с лошо настроение. Срещайте се с хора, които ще ви казват колко добре напредвате, как добре изглеждате – вие без друго ще изглеждате така, започнете ли диетата и упражненията. Търсете положителните емоции, гледайте само весели филми, четете хумор, срещайте се с ведри хора. Планирайте в живота си радости. Ако имате приятели, с които ви е приятно да сте заедно – правете го поне веднъж в месеца. Ако нямате време да ходите редовно на театър или пари да обикаляте кината и театрите – опознайте музеите и забележителните места на града, в който сте. Научете историята му – няма място в България, което да не е натоварено с древност.

Когато излизате вечер от къщи “за малко”, обличайте се така, като че ли отивате на гости, самият външен вид ще подобри настроението ви.

Превръщайте всяка минута с партньора си в нещо приятно и за него, и за вас. Тук нямат нищо общо съвместните години, колкото и да са много – просто не се отпускайте, обличайте се заради него, поддържайте косата си, търсете общи теми за разговор и той ще се включи в усилията ви да подобрите фигурата си.

Тайни: Подвластни на Луната

Това не е метафора. Още нашите прабаби са забелязали, че организмът ни реагира на лунните промени. Ако познавате фазите на Луната и какво е подходящо за тялото ви в този период, можете да си помогнете в поддържането на добра форма.

* В периодите на намаляващата Луна е подходящо да подрежете връхчетата на косата си и тя ще расте по-бързо. В този период всичко, каквото хапнете, има опасност да “залепне” по вас.

* По време на пълнолуние останете на очистителен билков чай. Много подходящо е времето и за така нар. лунна диета: от обяд на първия ден на пълнолунието до следващия ден пак по обяд останете само на течности и плодове. Усилията ви ще се възнаградят богато. Този период е подходящ и за основно почистване на лицето. Най-добре е да отидете в козметичен салон и да направите серията поддържащи процедури.

* В периода на растящата Луна пийте очистителни чайове. През това време всяка диета ще даде резултат. Но внимание – това не са дните, подходящи за студено къдрене или за боядисване на косата.

* Новолунието е период, през който всички, които искат да понапълнеят, могат да се подложат на специална диета – повечко тестени и сладки храни, банани, пълномаслено мляко. Ще сложат килограми. И обратно – жените, които искат да запазят фигурата си, трябва да са внимателни с храната през този период. Времето е подходящо за повече движения и физическо натоварване.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    boryana // July 6th, 2006 at 2:01 pm

    moge li da bqde pomesten lunen kalendar za vseki mesetc