Последни Рецепти
Последни Статии

искаме да отслабнем, какво да променим

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Малки промени около нас когато искаме да отслабнем, какво и как да променим за да има ефект от нашата диета

Хладните сини или зелени цветове на стените вкъщи или в офиса намаляват апетита. Резултатите от новото изследване показват, че обзавеждането в дома и особено в кухнята може да повлияе върху хранителните навици на човека.

Миризмите също успешно въздействат върху желанието за хапване. Ароматът на ванилия или мента например потиска хъса към деликатесите.

Специалисти от Палм бийч, Флорида, съветват всички, които желаят да отслабнат, да направят малки промени в личното си пространство.
Всичко започва от кухнята. Ястията могат да се сервират в по-малки чинии или купи, за да се намали количеството на порциите. Кухнята трябва да е добре осветена, защото приглушената светлина увеличава апетита. Желателно е в помещението да няма телевизор. Музикалният фон е подходящ по време на хранене. Колкото по-бавен е ритъмът на мелодиите, толкова по-бавно се храни човек, допълват експертите.

Смехът ни прави по-здрави и елегантни

Хората, които искат да отслабнат, трябва да започнат да упражняват чувството си за хумор. Смехът гори добре калории. Резултатите от изследването на екипа от университета Вандербилт в Нашвил показват, че 10-15 минути смях могат да изразходват калориите, поети с изяждането на малък шоколад.
Доброволците, участвали в опитите, не знаели точната цел на изследването. Учените им казали, че тестват емоционалните реакции към различни видеоклипове. Те изчислили изразходваната енергия по време на смях на базата на разликите във вдишвания кислород и издишвания въглероден двуокис. Освен това доброволците били свързани със сърдечни монитори, тъй като сърдечният ритъм реагира по-бързо от дишането. Те били призовани и да не се движат, а само да се накланят назад. Анализът на резултатите показва, че хората изгарят 20 процента повече калории, когато се смеят. Ако човек се смее 10-15 минути дневно, изгаря 50 калории допълнително. Това означава, че ако се смее толкова всеки ден, за една година ще отслабне 2 кг.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории