Последни Рецепти
Последни Статии

сокова диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

На кого и кога е полезна соковата диета

Тя е полезна на всички и винаги, но трябва да се вземат предвид и индивидуалните особености на всеки.
Лято е … горещо време когато има толкова много плодове и зеленчуци и ние искаме да изглеждаме добре, да бъдем харесвани и приеаи. Лятото е времето когао най често се срещаме за диети, гладуване и това една добра идея- сокова диета, да се възползваме от плодовете на лятото

Деня за сокова диета определете в края на седмицата, а не през дните, когато имате много работа.
Пийте соковете сутрин, обед и вечер, 1,5 л общо количество. За да запазите витамините, изцеждайте плодовете и зеленчуците непосредствено преди да ги пиете.

Коктейли
* 1 грейпфрут и 1 портокал, 2 супени лъжици сок от лимон.
* 100 мл сок от червено цвекло и целина и малко ябълков оцет.
* 300 мл сок от краставица, 100 мл доматен сок, 1 супена лъжица ситно нарязан босилек и малко лимонов сок.
* 200 мл сок от моркови и 100 мл сок от ябълки.

Соковете от диня, ябълки, прясно изцедени моркови съчитани с ябълка целина или целина са класика

Освен това пийте минерална вода, плодов и билков чай толкова, колкото можете да поемете.
Сокове трябва да се пият в изобилие не само при спазване на специален режим на хранене. В тях по правило се съдържат всички витамини и микроелементи, които присъстват в зеленчуците и плодовете.
Ако замените, поне от части, обичайни напитки като чай, кафе, кола и други със сокове, много скоро ще почувствате промяна към по-добро.
Освен това се препоръчва всички, които се грижат за своето здраве и външност, поне един ден в седмицата да заменят своята храна с натурални сокове – само след месец, т.е. след 4 дни на сокова диета, ще усетите прилив на работоспособност, бодрост и лекота. (но не соковете които продават в опаковки в магазините, пригответе сами своя сок, за да знаете какво пиете)
Ако сте решили ефективно да прочистите своя организъм и да се избавите от натрупаните вредни вещества, смело започнете седмична сокова диета. Достатични са 1 до 3 дни, не повече, но е нужно внимание – организмът трудно се разделя с натрупаните вредни образувания. Индивидуалните особености на всеки налагат, преди да се премине към подобни, доста драстични промени в начина на хранене, да се направи консултация със специалист.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории