Ориз с тиквички по китайски
Добави към моето меню
Ориз с тиквички по китайски
рецепта за любимото ястие – тиквички с ориз, приготвено с китайски привкус
250 г ориз
3-5 с. л. соев сос
3 с. л. олио
за зеленчуците:
1 тиквичка
1 морков
2 – 3 скилидки чесън
1/2 ч.л. джинджифил
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
4 с. л. олио
Оризът се сварява във вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.
Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган уок.
Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в уока. След още минута се добавят нарязанати също на пръчици зелена и червена чушка.
Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.
Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.