Сладоледена торта с праскови
Добави към моето меню
Сладоледена торта с праскови
рецепта за вкусно сладоледено изкушение с праскови, лесно за приготвяне
4 праскови (или плодовете от 1 компот)
8 обикновени бисквити
250 прясно мляко
2 с.л. брашно
50 гр краве масло
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
за украса
50 гр бял шоколад
малини, ягоди или къпини
* Жълтъците и захарта се разбиват до получаване на гъст крем и се добавя брашното;
* Млякото се сварява и се добавят разбитите жълтъци, след като сместа заври се отстранява от огъня, добавя се кравето масло и се разбърква;
* Белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавят лъжица по лъжица към топлия крем, като се внимава да не спаднат. Ароматизира се с ванилия;
* Прасковите се нарзязват на тънки филии;
* Във форма с отделящо се дъно се слага половината от крема. Отгоре се подреждат бисквитите (може да се използват бишкоти), а върху тях се разпределят прасковите;
* Отгоре се изсипва другата пловина крем;
* Украсява се с шоколад и червени плодове. Слага се във фризер за 7-8 часа. Поднася се разрязана на порционни парчета.
Идея: Тази рецепта може да бъде приготвена със сметана
Идея за сладолед в портокал – приготвяйки тази лесна сладоледена торта в очакване на уикенда си мислех как мога да приготвя портокалов сладолед в чаша от самия портокал – разбита сметана, парченца портокал и бадеми – поднесени в портокал