Последни Рецепти
Последни Статии

Предястие от домати и моцарела

Добавено в Италианска кухня, Предястия

Добави към моето меню

Предястие от домати, моцарела и тиквички
рецепта от италианската кухня, която съчетава продуктите на август домати, тиквички, овкусени с босилек и сирене моцарела – начало на вечеря на открито под звездите, песента на щурците и бутилка бяло вино

200 гр моцарела
4 домата
1 тиквичка
3-4 стръка магданоз
4-5 листа босилек
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет

* Избират се средни по размер, по-месести и твърди домати. Разрязват се на четвъртинки и се подреждат върху скарата на фурната (под скарата се слага голямата тава в която е налята 1 ч.ч. вода – така запазваме фурната чиста). Пекат се на слаба фурна, 150 градуса, докато се изсушат;
* Тиквичките се нарязват на дълго на тънки ленти и се изпичат на грил тиган;
* Моцарелата се нарязва на малки кубчета и се потапя в марината от зехтин, ябълков оцет и накъсани на ситно листа босилек;
* Във всяка четвъртинка от изсушените домати се поставят кубчета от маринованата моцарела и се завиват във филийка от изпечените на грил тиквички. Забождат се с клечка за зъби и се подреждат в чиния.
* Заливат се с останалата марината от зехтин, ябълков оцет и босилек и се поднасят поръсени с нарязан на ситно магданоз.

Идея: можете да поднесете и само запечени домати с маринована моцарела
рецептата е със запечени на фурна домати – това е много характерно за италианската кухня. предлагат се и в буркани със зехтин.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории