Картофи фондан
Добави към моето меню
Картофи фондан
рецепта за вкусна гарнитура от картофи, а защо не и за самостоятелно ястие. Името картофи фондан ми хареса, но това е съкратено изпълнение на оригиналната рецепта
1 кг дребни пресни картофи или 1 кг стари
2 с.л. зехтин
500 мл вода
1 кубче бульон
смлян черен пипер на вкус
1/4 връзка нарязан магданоз
* Ако картофките са пресни само ги измийте с четка и вода. Ако са стари картофи ги обелете и по-големите срежете на четвъртинки.
* Загрейте фурната на 200 градуса
* Сложете картофите в голяма тава за печене и ги разпределете равномерно и ги поръсете със зехтина и смлян черен пипер.
* Залейте картофките с бульон, може и само с вода и печете на най-горния етаж на фурната до готовност.
* От време на време поливайте картофките с бульона. Накрая може да ги запечете за 2-3 минутки на индфраред функцията за да станат картофките златисто препечени.
* Картофките поднесете в затоплена чиния поръсени с нарязания на ситно магданоз.
Тази рецепта за гарнитура от картофи се оказа много вкусна и ефектна, замества пържените картофи и ни спестява време. Опитайте!