Последни Рецепти
Последни Статии

как да се храним по-малко

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Лесен начин как да се научим да се храним по-малко

Диеталозите намериха прост и ефективен начин как жените да се хранят по-малко. Оказва се, че всичко зависи от това в каква компания се хранят.
Диеталози от Университета в Хамилтон, Канада, провели наблюдение над студенти от три различни университета. За учудване на учените се оказало, че има връзка между избора на храна от жените и компанията в която се хранят.

menw5

И така, ако на масата има мъже жените избират по-малко калоройни ястия и се хранят по-малко. При това колкото е по-голяма мъжката компания толова по-малко калории консумират жените.
И обратно, в дамска компания жените си позволяват много повече и по-калорична храна.
Учените обесняват тази зависимост с това, че в компания на мъже жените подсъзнателно се стремят към елегантност и идеални форми, затова несъзнателно се ограничават в приема на храна.

Оказва се, че при мъжете такава зависимост не е открита и вкусовите предпочиатания на силния пол не зависи от компанията с която са на маса.

Погледнато от тази страна аз съм съгласна, когато не се храним сами, а в компания, особено на хора или човекът, чието внимание и уважение (и любов!) искаме да спечелим ние се храним много по-внимателно, с настроение и в интересен разговор, без разсейващи фактори.
Само с последното твърдение не съм съгласна. Според мен и вкусовите пристрастия и начина на хранене заваисят от добрата компания.

А какво е вашето мнение по въпроса?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized