Последни Рецепти
Последни Статии

Музиката – ключ за отслабване !

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Слушането на музика по време на физическа активност може да бъде ключът към мотивацията на хора, които не обичат да правят упражнения, сочи едно от последните изследвания.

Американски учени оповестиха своите открития от изучаване на хора с наднормено тегло, прекалено пълни жени. Изследванията сочат, че пациентите на които е бил даван портативен CD плеър за да слушат музика докато се разхождат са загубили повече тегло и телесни мазнини отколкото групата, която е ходила без музика.

Групата с CD плеъри също така е следвала програмата за упражнения с по-голямо желание, като малко от тях са се отказали от програмата, каза професорът по психология Кристофър Карпуано от университета Фарлей Дикинсън, Ню Джързи.

“Ходенето под звуците на музика изглежда действително мотивира жените в нашето изследване,” каза той на годишната среща на NAASO, Общността на хората с наднормено тегло във Ванкувар, западна Канада.

Групата на Карпуано е изучила 41 жени в продължение на 24 седмична програма за отслабване чрез диети, ходещи упражнения три пъти седмично и седмични групови срещи.

Карпуано отбелязва че един от големите проблеми с програмите за дългосрочен контрол на теглото е броят на отказалите се и музиката може стимулира участниците да са придържат към нужния режим.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории