Последни Рецепти
Последни Статии

Не сваляйте рязко килограми

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Не сваляйте рязко килограми
Неразумното слабеене е кошмар за кожата

За да победите бръчките, трябва да помните няколко основни правила.
Опитайте да запазите теглото си
– рязкото отслабване води до по-бързо отпускане на кожата. За да не се случи това, тя трябва да се хидратира отвътре – поне с два литра вода на ден.
Внимавайте с менюто
– в него не бива да има никакви тлъстини, а да доминират плодовете и зеленчуците.
Не си лягайте след полунощ
– ако можете да си позволите 20-минутен сън след обяд, вашата кожа ще е особено щастлива, защото ще изглежда поне с няколко години по-млада и свежа.
Открийте идеалния крем.
Той трябва да активизира онези функции на кожата, които се забавят с напредването на възрастта – най-вече обновяването на клетките и хидратирането.
Ако сте след 35, трябва да се ориентирате към комбинации от активни серуми и мазила, пълни с витамини и етерични масла.
Няколко пъти на ден пръскайте лицето си със спрей с минерална вода. Изчакайте 5-6 секунди и подсушете. Няма проблем да направите процедурата, дори когато сте добре гримирана. Тя е задължителна за дамите, които работят в офиси с климатик.
Свикнете да си правите експресни маски на лицето – готови или смесени вкъщи.
За предпочитане са тези с мляко и млечни продукти.
Но не забравяйте, че само ако са съобразени с вида на кожата ви, те ще имат желания ефект. Направете елементарен, но ефективен тест. Почистете лицето си с тоалетно мляко и тоник. После поне два часа не слагайте крем върху него. После за по една минута притиснете суперфина хартиена салфетка към челото, брадичката, носа и бузите. Ако по нея останат следи от себум, значи кожата ви е мазна. Ако хартията се запази в първоначалния си вид, то кожата ви е суха. Ако себум има само по местата, до които са се докоснали челото, носа и брадичката, то тя е смесена.

Албена Атанасова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории