Последни Рецепти
Последни Статии

Как да отслабнем без глад

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Как да отслабнем без глад
Съветите на Д-р Джилиан Маккийт – естествени, верни думи. Истинските неща са прости, остава да се направят!

Изхвърлете солта!
Овкусявайте храната си с нежни подправки и билки. Излишната готварска сол се смила трудно, тежи на органите и ви кара да се чувставте подути.
Аз и моето семесйтво не употребяваме готварска сол от 1989 г. след като прочетохме книгата на Пол Брег “Чудото на гладуването”

Включете в храната си повече фибри!
Фибри се задържат по-дълго в стомаха ни, като запазват чувството ни на ситост по-дълго време. Те помагат на организма по-бързо да се изчисти от излишните мазнини. Чрез фибрите можете да се отървете от газовете, защото стимулират стомашната перисталтика.

Яжте супа преди основното ядене! или салата
Това е сигурен начин да не преядете после. Вашата вечеря или обед могат да бъдат една голяма салата.

Яжте често!
Никога не пропускайте хранене, а между закуската, обяда и вечерята, похапвайте здравословно. По този начин няма да изпадате в състояние на “вълчи глад” и тялото ви ще има енергия непрекъснато. Ако вместо три на ден се хранете по 5 -6 пъти, като приемате по – малки количества храна, нивото на кръвната ви захар ще е стабилно, а обмяната на веществата ви ще е в перфектно състояние.

Вечер не преяждайте!
Повече храна ви е нужна, когато изразходвате най – много енергия – през деня. Вечерята не трябва да бъде късно, след 19.00 часа – това е азбучна истина, която ни е трудно да спазваме, но си заслужава да се опитаме.

Приемайте разнообразна храна!
Тялото ни функционира добре, когато има баланс на хранителните вещества, които приемаме ежедневно. Когато на организма му липсват витамини и минерали, енергията от храната става неизползваема и се натрупва в организма под формата на мазнини. За да си върнем добрия метаболизъм трябва да приемаме повече разнообразни храни – плодове, зеленчуци, ядки, мазни риби, бобови, зърнени храни.

Пийте на ден по 8 чаши вода!
Ако не пиете достатъчно вода, можете да объркате жаждата с глад и да се нахвърлите върху храната. Водата подобрява функцията на вашия черен дроб, което означава, че мазнините, които приемате ще се разграждат по-ефикасно.

Ограничете до минимум алкохола и кофеина!
Алкохолът възбужда апетита ви и отслабва черния ви дроб (отговорен за изгарянето на мазнините в организма ви). Тялото ви се “напълва” със захар. Кофеинът вреди на баланса на кръвната захар и “изсмуква” ценни хранителни вещества от организма ви. Заместете кафето с билков чай, сокове и вода.

Вкарайте в менюто си “добрите” мазнини!
Трябва да ограничите наситените мазнини – един от основните виновници за наднорменото тегло, и да приемате без притеснение така наречените “добри” мазнини – те имат важна роля за хормоналния баланс и за оптималното телесно тегло. Ще ги откриете в ядките, семките и няко риби (сьомга, херинга, скумрия – богато на омега 3 ненаситени мазнини).

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории