Последни Рецепти
Последни Статии

Отслабване чрез плуване

Добавено в Дом & Семесйтво, Любопитно

Добави към моето меню

Отслабване чрез плуване

Средата на юли – плаж, слънце, вълни. Ако морето е далече до вас има басейн. Време е да сме влезли във форма за лятото, да сме махнали няколкото килограма в повече, подутия корем и това непрекъснато гадене от застоялия начин на живот в града.
Време е и плуването може да ни помогне за това, да бъдем по-елегантни, уверени, стройни и здрави.

swimm1

Според лекарите плуването е един от най-полезните спортове – укрепва сърцето, стимулира кръвообращението и помага за по-хубава и стройна осанка. Във водата най-лесно се отслабва, защото се изразходват повече калории.
Това са правила ( по идея на WebMD.com ) правила за отслабване “във вода”.

Преди да влезете във водата направете загрявка и облейте тялото си с вода за да свикнете с температурата на водата. Мазнините започват да се топят, когато пулсът ни стигне 135 удара в минута. Това е сериозно предизвикателство, затова преди да започнете да плувате – загрейте за 10-15 минути във водата. Раздвижете първо врата, след това размърдайте ръцете в кръг.

Ако не можете да плувате добре за вас има друг начин да отслабнете във водата – аквааеробика. Гимнастиката във вода може да се прави и от хора, които не могат да плуват, а ефектът си заслужава. Леките упражнения помагат в борбата с излишните килограми и доставят удоволствие.

Когато се изморите не се спирайте на плиткото и не се отпускайте на стълбите на басейна, а продължете, като се отпуснете във водата. Когато “лежите като звезда” върху водата, губите много калории. Причината – въпреки че сте в покой и релаксирате, натоварвате ръцете и краката, за да се задържите на повърхността.

swimm2
Кой стил на плуване помага за най-бързо отслабване? бътерфлай – плувайте, ако можете бътерфлай – така се изгарят най-много калории.
Ако сте добър плувец, отделете на бътерфлай 5-10 минути.
Ако ли не, пробвайте 5 минути кроул или гръб и 1 минута бътерфлай.
Специалистите съветват още – плувайте стила, който умеете най-добре. Но се опитвайте да подобрявате и другите. Плуването е комплексен спорт, а разнообразните стилове натоварват различни групи мускули и стави.

Хранете се след плуване разумно! Плуването страхотно стимулира апетита, но трябва да бъдем внимателни.
Никога не плувайте след ядене.
Опитните плувци съветват да се яде половин час преди да се влезе в морето или басейна. И час след като сте излезли от басейна.
Яжте повече плодове и зеленчуци, риба, месо, сирене и мляко – продукти богати на протеини и витамини.
И се наслаждавайте на своята ваканция, на водата и слънцето.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории