Закуска с ябълки и стафиди : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Закуска с ябълки и стафиди

Добавено в Десерти, рецепти за деца, Сладкиши, Френска кухня

Добави към моето меню

Закуска с ябълки и стафиди
рецепта за любимата ми закуска в сезона на ябълките – парченца ябълка и стафиди с аромат на канела

4 ябълки
50 гр стафиди
щипка канела

* Ябълките се почистват от сменната част и се нарязват на тънки филийки;
* В тенджера се налива 50 гр вода и се слага да заври. Добавят се стафидите, парченцата ябълка и щипка канела. Разбърква се;
* Когато ябълките и стафидите поемат водата се сервират.
* Може да се добавят настъргана лимонова или портокалова кора и други сушени плодове.

Така приготвените ябълки, са напълно достатъчни за закуска. Ако искате по-богата закуска можете да ги поднесете с пържени филийки или с този пудинг от франзела и заливка от мляко и яйца:

Пудинг от франзела
1 франзела
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
щипка канела
1 ванилия

* Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се прясното мляко (1/2 литър).
* Добавят се канелата и ванилията и в тази смес се потапят филийките нарязана франзела;
* Подреждат се в тавичка;
* Останалата смес се изсипва отгоре. Пече се във фурната на 200 градуса до готовност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории