Ябълково руло
Добави към моето меню
Ябълково руло
рецепта за вкусно руло с ябълки, в началото на есента започва сезона на ябълките
125 г масло
5-6 ябълки (настъргани на едро ренде) около 1 кг
4 яйца
9 с. л. брашно
9 с. л. захар
1 бакпулвер
канела
1 ч.ч. счукани орехи
Маслото се поставя в правоъгълна тава (аз използвам тази, която върви заедно с фурната) и се разтопява в предварително загрята докъм 180 градуса фурна, като се внимава да не прегори.
След това в тавата се разстилат настърганите и поръсени с канела ябълки. Слагат се да се пекат.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното с бакпулвера и сместа внимателно се разбърква, след което се излива върху ябълките. Може да поръсите със счуканите орeхи. Запича се до златисто.
След като се изпече, сладкишът внимателно се обръща върху кърпа и се навива на руло.
Поръсва се обилно с пудра захар.