Последни Рецепти
Последни Статии

Панирани ябълкови кръгчета

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • щипка сол
  • кисели ябълки – 1 кг.
  • пудра захар – 1 ч.ч.
  • канела – 1 пакетче
  • разтопено масло – 1/2 ч.ч.

От млякото, брашното, яйцата и щипка сол се приготвя малко по-гъсто палачинково тесто. Ябълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кръгове, които се потапят в тестото и се изпържват в загрятото масло до светложълто оцветяване. Нареждат се на пластове, като се наръсват с пурдрата захар и канелата. Поднасят се топли.

Панирани ябълки в тесто
рецепта за бърз и вкусен десерт или за закуска сутрин

4 големи ябълки – по-кисел сорт

за панировката:
1 ч.ч. бира
2 с.л. мед
1 к.л. канела
брашно за гъста каша (малко по-гъста от палачинкова)

или:
1/2 кубче прясна мая
1 ч.ч. хладка вода
2 с.л. мед
1 к.л. канела
брашно за гъста каша (по-гъста от палачинкова смес)

олио за пържене – поне 3 см в тиган

Ябълките се обелват и почистват в средата. Режат се кръгчета – не по-дебели от 5 мм.
Приготвя се бирената панировка или панировката с мая (с тази панировката стават по-пухкави, но иска 30 мин в повече за да може да втаса).

Потапят се парченцата ябълка в тестото и веднага се пускат в горещото олиото.
Пържат се бързо – по-малко от минута от всяка страна.
След като се извадят всички се подреждат в широка чиния и всеки ред се поръсва с пудра захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории