Кебапчета “Мусала” : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Кебапчета “Мусала”

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Кебапчета “Мусала”
рецептата е импровизация на класическата рецепта за кебапчета – резулта вкусно и лесно

1 кг кайма
1 морков
1 глава кромид лук
2-3 стръка магданоз
щипка кимион
черен пипер на вкус
1 яйце
2 -3 с.л. галета

* Лукът и морковите се настъргват на сотно ренде;
* Прибавят се към каймата (избира се хубава кайма) заедно с яйцето и подправките. Омесва се хубаво и се добавя галетата;
* Оформят се кебапчетата и се поставят поне за 2 часа в хладилник за да се смесят ароматите;
* Кебапчетата се пекат на грил тиган или на барбекю, предварително загрято и намазано с тампон с олио или парче сланина;
* Кебапчетата се пекат до готовност, като се обръщат за да могат да се опекат от всички страни.

Поднасят се с много салата.

От продуктите се

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории