Гювеч пролетни картофи
Добави към моето меню
Гювеч от пролетни картофи
рецепта, която се приготвя през пролетта, когато стават първите картофки. Защо ли на пазара големите картфи са по-ефтини от мъничките? защото малките картофки са толкова вкусни и апетитни, задушени пресни картофки на фурна с масълце и копър:))
1 кг. пресни малки картофи
1 малка кофичка заквасена сметана (1/2 кофичка кисело мляко)
2 с.л. масло
200 г кашкавал
2-3 стръка пресен лук
1 връзка копър
магданоз, черен пипер на вкус
Картофите се измиват, поставят се в глинен съд (или тавичка) и се поливат с олиото. Слага се гювечето във фурната за 15-20 минути. Когато станат почти готови картофите, смесете сметаната (киселото мляко) с настъргания кашкавал, нарязания лук и копър и ги залейте. Отново сложете във фурната гювечето докато се зачерви и хване лека коричка ястието.
Да ви е сладко! Задължително пригответе купа зелена салата и по една малка ракийка:)