Пикантни картофки със сос
Добави към моето меню
Пикантни пресни картофки със сос
Малките пресни картофки през пролетта са едно от изкушернията в кухнята, пресни картофки с масло и много копър е класиката, картофките могат да се приготвят по толкова много начини, в зависимост от подправките и как ще ги опечем
1 кг .пресни картофи
32 с.л. олио
2 ч.л. лют червен пипер, по желание
1/2 ч.л. средно люто чили на прах, по желание
1/2 ч.л. млян кимион, по желание
1/2 ч.л. млян черен пипер
За соса:
1 кофичка кисело мляко
няколко стръка прясна мента (джоджен), накълцана
2 -3 стеъка зелен чесън или 2-3 скилидки
Загрейте фурната до 220 градуса.
Смесете подправките, заедно с малко сол в купа. Нарежете картофите на парченца и потопете в подправките. Намажете тавичка с олиото. След като олиото се е сгорещило добре, изсипете в нея картофките. Печете 40 минути, като обръщате картофките от време на време, обръщате ги с решетъста лъжица.
Смесете продуктите за соса в купа.
Отецедете картофките от мазнината и ги сервирайте с млечния сос.