Картофена салата
Добави към моето меню
Топла картофена салата
рецепта за картофена салата – има много рецепти и варианти за картофена салата от картофената салата с майонеза, варени картофи до изисканите картофени салати от френската кухня – запечени златисти картофи, ароматен винегрет и билки – опитайте тази рецепта със запечени картофи, лук и чушки
1 кг картофи
2 глави червен лук
2 с.л. зехтин
1 зелена и 1 червена чушка
щипка кориандър
черен пипер на вкус
за заливката
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 с.л. лимонов сок
1 люто чушле (по желание)
* Картофите се измиват и се нарязват на по-големи кубчета. Червеният кромид лук се нарязва на шайби;
* Картофите и лука се слагат в тава за печене и се поливат със зехтин;
* Пекат се в предварително загрята фурна до готовност, като се разбъркват на няколко пъти (ако е необходимо се налива малко вода за да не залепнат);
* Изпечените картофи и лук се слагат в салатиера и се смесват с нарязаната на тънки кръгчета червена и зелена чушка. Овкусява се с черен пипер и кориандър;
* Заливката за салатата се приготвя като в блендер се смесват зехтина, лимоновия сок, скилидките чесън и, по желание, едно люто чушле, нарязано на ситно;
* Салатата се поднася със заливката – топла или със стайна температура.