Пресни картофки със сос
Добави към моето меню
Пресни картофки със сос
рецепти с пресни картофки през пролетта е удоволоствие за кулинара, за домакинята, която трябва да сготви вкусно, апетитно и разнообразно ястие за вечеря на семейството си. Пролетта е тука, в началото на лятото картофките, тиквичките и салатите с краставици или зеле ще бъдат на нашата трапеза
1 кг дребни пресни картофчета
За соса:
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. кисело мляко (или 1 ч.ч. айрян)
2 стръка накълцан зелен лук
1 ч.л. стрита прясна мащерка
млян черен пипер, на вкус
В голяма тенджера покрийте добре измитите картофи с вода, а когато водата заври, ги доверете докато омекнат.
За соса:
смесете сметаната, киселото мляко, лука и мащерката в малка купа. Разбъркайте енергично и подправете със сол и черен пипер.
За сервиране използвайте голяма плоска чиния. Поставете купичката със соса в средата на чинията. Наредете картофите наоколо и украсете с листнца магданоз и копър.