Картофи с горчица
Добави към моето меню
- картофи – 1 кг.
- масло – 30 г (3 с.л.)
- брашно – 2 с.л.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- вода – 1/2 ч.ч.
- горчица – 3 с.л.
- босилек – 1 ч.л.
- магданоз (ситно нарязан) – 3 с.л.
- черен пипер – на вкус
- сока на 1/2 лимон
Сварете необелените картофи. Разбийте киселото мляко и водата много добре до получаване на гладък айран. Разтопете маслото в дълбок тиган или тенджера, прибавете брашното и запържете. Постепенно добавете айрана. Оставете да ври 5 мин. Прибавете горчицата, останалите подправки и ситно нарязания магданоз. Обелете картофите, разрежете ги на половинки, наредете ги върху чиния и залейте със соса.