Тиквички бюрек
Добави към моето меню
Тиквички бюрек
любимата ми рецепта от тиквички, резултатът е ненадминат! единствен недостатък – пържи се и ….
- 1кг по-дебели тиквички
- 3 яйца
- 1 чч церевично брашно
- 250 гр извара
- 1/2 връзка копър
- 1/2 връзка магданоз
- 2-3 скилидки чесън
- Нарежете тиквичките по дължина на резени с дебелина около 5мм и ги изпържете леко от двете страни.
- От изварата, копъра, магданоза, чесъна и едното яйце пригответе плънката.
- Вземете резен тиквичка, намажете с плънката и захлупете като прегънете резена през средата. Ако тиквичките са къси, захлупете с втори резен тиквичка.
- Притиснете шницела леко и го панирайте като го потопите в яйце, царевично брашно и отново в яйце.
- Изпъжете до златисто в сгорещена мазнина.
Много добре се съчетават с всякакви зеленчукови салати и бира!
Варианти:
- Като плънка можете да използвате тънък резен сирене или кашкавал.
- Можете да панирате щницелите като ги потапяте в панировъчна смес получена от останалите яйца, царевичното брашно и малко вода.
04 07 2005