Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквички бюрек

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

Тиквички бюрек
любимата ми рецепта от тиквички, резултатът е ненадминат! единствен недостатък – пържи се и ….

  • 1кг по-дебели тиквички
  • 3 яйца
  • 1 чч церевично брашно
  • 250 гр извара
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2-3 скилидки чесън

  • Нарежете тиквичките по дължина на резени с дебелина около 5мм и ги изпържете леко от двете страни.
  • От изварата, копъра, магданоза, чесъна и едното яйце пригответе плънката.
  • Вземете резен тиквичка, намажете с плънката и захлупете като прегънете резена през средата. Ако тиквичките са къси, захлупете с втори резен тиквичка.
  • Притиснете шницела леко и го панирайте като го потопите в яйце, царевично брашно и отново в яйце.
  • Изпъжете до златисто в сгорещена мазнина.

Много добре се съчетават с всякакви зеленчукови салати и бира!

Варианти:

  • Като плънка можете да използвате тънък резен сирене или кашкавал.
  • Можете да панирате щницелите като ги потапяте в панировъчна смес получена от останалите яйца, царевичното брашно и малко вода.

04 07 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории