Последни Рецепти
Последни Статии

Хляб с тиквички

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Хляб с тиквички
рецепта за вкусен зеленчуков хляб с тиквички

300 гр брашно
15 гр мая (1/2 кубче)
250 гр тиквички
100 мл вода
5 с.л. кисело мляко
1 -2 с.л. олио
1 жълтък

* Тиквичката (около 250 гр.) се настъргва на ренде и се поставя в гевгир за 30 мин. След което тиквичките силно се изтискват с ръце;
* Маята се слага в купа с топлата вода, щипка захар и 4 с.л. брашно и се оставя да шупне за около 15 мин;
* Брашното се пресява, добавя се настърганата тиквичка и се добавя шупналата мая;
* Замесва се еластично тесто, към което се добавя и олиото и се оформя хляб според желната форма;
* Поставя се в намаслена форма за печене и се покрива с топла кърпа да втаса около 45 – 6- мин, до удвояване на размера;
* Хляба се намазва с разбития жълтък и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 45 мин, до готовност, до получаването на златисто-кафява коричка.
* Изпеченият хляб се изважда от формата и се оставя на скарата на фурната за около 10 мин при отворена врата на фурната.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории