Задушени тиквички
Добави към моето меню
Задушени тиквички
много бърза, лесна и вкусна рецепта с тиквички
3-4 тиквички (средни)
500 гр домати
2 глави кромид лук
5-6 скилидки чесън
4 с.л. олио
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър
* Тиквичките се измиват, ако е необходимо се обелват тънко и се нарязат на кръгчета;
* Кромид лука и скилидките чесън се нарязат на ситно. Копъра и магданоза също;
* Тавата се намазва с 1 с.л. олио и се реди един ред тиквички, като се застъпват. Поръсва се с една трета от нарзаните лук и чесън и се поръсва с част от магданоза и копъра и се редят кръгчета от нарязани домати;
* Реди се втори ред тичвички, кръгчета домати, поръсва се с лук, чесън и подправки. Отгоре се подрежда трети ред от тиквички и се завършва с подправките;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Рецепти за сезона на тиквичките
тиквичките са любими и предпочитани за рецепти, приготвяни през лятото, когато дойде юни и цената им стане стотинки за кг – са основен зеленчук в нашето меню. Тиквичките са в нашето меню до края на септември.