Лесни тиквички
Добави към моето меню
Лесни тиквички
рецепта с тиквички, извара, копър, чесън … в колко варианта могат да се подредят тези продукти винаги се получва нещо толкова вкусно и апетитно в началото на лятото, чудесно допълнение за чаша студена бира
1 – 1,5 kg тиквички2 яйца
0.500 kg извара
по 1/2 връзка магданоз и копър
малко пера пресен лук и чесън
2 с.л. олио
Тиквичките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде.
Оставят се в гевгир да се отцедят. Към тях се прибавят наситнените магданоз, копър, лук и чесън. След като се отцедят, към тях се прибавя изварата и яйцата.
Сместа се омесва и се слага в намаслена тава да се пече. Поднася се със заливка от кисело мляко със счукан чесън и копър. Вкусно е и студено, т.е. може да стои в хладилника.
Идея: От същата смес, но с прибавени галета или 2-3 с.л. брашно, се приготвят кюфтета от тиквички, които се пържат в силно сгорещено олио. Но така е калорично и трудоемко