Омлет с тиквички
Добави към моето меню
Торта от тиквички
Омлет с тиквички
4 яйца
2 тиквички
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
2 зелени чушки
1 морков
1 с. л. брашно
100 гр сирене
50 гр кашкавал за поръсване
магданоз
* Тиквичките се настъргват на ренде и се поставят в гевгир. След това се изцеждат от сока;
* Кромид лукът и скилидките чесън се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и малко вода в голям тиган уок. Добавят се настърганите и изцедени тиквички и се разбърква;
* Добавя се и морковът и чушките, нарязани на ситно. Когато тиквичките са почти готови и водата, която са пуснали се е изпарила се добавят разбитите яйца и разтвореното брашно в малко вода.
* Добавя се и настърганото сирене. Сместа се разбърква и се изспипва в тавичка;
* Пече се в предварително загрята фурна до готовност, тогава се посипва с настърган кашкавал и се запича до златисто;
* Омлетът се поднася се поръсен с нарязан на ситно магданоз и салата от домати.