Хайвер от тиквички “Свекървен език” : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Хайвер от тиквички “Свекървен език”

Добавено в Консерви и зимнина, Руска кухня

Добави към моето меню

Хайвер от тиквички “Свекървен език”
рецепта за зимнина от тиквички, домати и печени чушки

4 кг тиквички
1 кг печени чушки
500 гр доматено пюре (или 2 кг домати)
5-6 скилидки чесън
смлян черен пипер на вкус
1 ч.ч. захар
сол на вкус
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. вода
няколко стръка копър и магданоз
10 с.л. оцет

* Чушките се почистват от семената и се опичат;
* Тиквичките се настъргват на едро ренде и се отцеждат от водата;
* В голяма тава се смесват изпечените и нарязаните на ситно чушки, изцедените тиквички, доматеното пюре, разредено с водата. Тавата се слага на печката и се разбърква така около 25мин, докато се гъсти;
* Овкусява се с черен пипер, сол, захар, олио и оцет;
* Сместа се разпределя в затоплени буркани и се стерилизират (от завирането на водата) за 5 мин.

Идея – може да се приготви и с домати, които се бланшират и настъргват на едро ренде. Тогава дометения сос се слага първо да заври, когато вече водата му се е поизпарила, около 20 мин, се добавят останалите продукти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории