Последни Рецепти
Последни Статии

Диета със супа

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Диета със супа
Супите съдържат сравнително малко калории, а създават усещане за ситост.
За закуска може да изберете един от следните продукти: 100 г обезмаслена извара, 1 кисело мляко, зеленчукова салата, твърдо сварено яйце, 100 г царевица, 50 г колбас без мазнини, 25 г кашкавал, филийка пълнозърнест хляб, пресни плодове. Добавете чай или кафе без захар.

За обяд ви съветваме да си приготвите студена супа-пюре. Тя е удобна за пренасяне до работното място и не трябва да се затопля. Освен това е нискокалорична (не повече от 50 ккал) и лесно се усвоява от организма. Рецептата е лесна: в 200 мг вода се сваряват нарязан на ситно лук, 1 морков и 1 картоф със среден размер, а след това сварените зеленчуци се пасират с миксер. Добавете сол, 1 ч.л. обезмаслена сметана и щипка магданоз.
Можете да обядвате и с гъбена супа. Необходими са ви 200 мл вода, 100 г култивирани печурки, 1 ч.л. лимон, 1 с.л. мляко, сол, пипер, копър. Всички продукти се сваряват и отново се разбиват с миксер.
Освен супа, за обяд можете да изберете или 50 г говеждо месо без мазнини, или 50 г пилешко месо, 100 г черен дроб или 100 г филе от риба. Не си позволявайте нищо друго допълнително освен филийка пълнозърнест хляб и чаша зеленчуков или плодов сок.

За вечеря си пригответе топла супа. Тя ще ви създаде приятното усещане за ситост, въпреки че не съдържа повече от 200 ккал. Предлагаме ви рецептата за т.н. супа по румънски:100 г пилешко месо се вари в продължение на 20 минути в 300 г вода, добавят се леко задушени в мазнина нарязани на ситно домат, морков, лук и картоф и 1 с.л. грис. Всичко това се вари още 10 минути.
Можете да си сварите супа и от риба. 200 г спанак се сваряват в 50 мл вода, след това се разбиват с миксер. Добавят се 3 с.л. сварен ориз, 150 мл обезмаслено мляко и 50 г сварена риба, нарязана на ситни парченца. Супата се посолява и се вари до кипване.
Можете да опитате и супа с юфка и кашкавал. В 300 г вода се сваряват 50 г лук, морков, 20 г юфка или фиде, 20 г настърган кашкавал. Добавят се сол и пипер.

Това не го правете
Ако огладнеете между двете основни хранения, изберете готовите супи на прах. Те съдържат 80 ккал, които се равняват на 1 ябълка. Тези супи могат да се приготвят не само с вода, но и с обезмаслено прясно мляко.
Изберете един плод или чаша билков чай, дори кафе, но не и инстантна супа

По идеи на диети.инфо

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории